Νέα σχολική χρονιά – Έλεγχοι σε όλα τα κυλικεία

Δημοσίευση στην Ημέρα τση Ζάκυθος: 26/9/2014
Συστηματικούς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων του νησιού μας διενεργούν τις τελευταίες ημέρες οι αρμόδιες Υπηρεσίες επιβάλλοντας αυστηρά πρόστιμα σε όσες περιπτώσεις εντοπίζουν παρανομίες τόσο ως προς τα είδη πώλησης, όσο και ως προς τους κανόνες υγιεινής.
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών μπαίνουν όλα τα ζητήματα που άπτονται της υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο κατά πόσον τηρούν την υγειονομική διάταξη σχετικά με τα επιτρεπόμενα προς πώληση είδη και κατά πόσον συμβάλλουν με τη λειτουργία τους στη διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
 
Παίρνουν “αποβολή”
“Αποβολή” από τα κυλικεία τρώνε οι τσίχλες, οι σοκολάτες και τα αλλαντικά, που ευθύνονται κατά κύριο λόγο για την παιδική παχυσαρκία. Πλέον θα επιτρέπεται μόνο η χρήση της light γαλοπούλας, ενώ επιπλέον τα σάντουιτς μπορούν να εμπλουτίζονται με ελιές χωρίς κουκούτσι ή η πάστα ελιάς, βραστό αυγό και λαχανικά, ενώ απαγορεύονται οι λιπαρές σος όπως είναι η μαγιονέζα και η μαργαρίνη. Έτσι, εκτός από τα φρούτα, σχολείο πάνε και οι σαλάτες, τις οποίες οι μαθητές θα μπορούν να τις προμηθεύονται από τα κυλικεία.
Στόχος της νέας υγειονομικής διάταξης που εφαρμόζεται δίχως “εκπτώσεις”, είναι ο περιορισμός του τσιμπολογήματος στα σχολεία με υγιεινότερα σνακς.
 
Με… επιείκεια
Όσοι μαθητές επιμένουν να προτιμούν τυρόπιτες ή σπανακόπιτες θα τις βρουν μικρότερες από τη νέα σχολική χρονιά- η μερίδα τους μειώνεται από τα 200 γρ. στα 120 γρ.- αλλά η διάταξη απαγορεύει τη σφολιάτα και επισημαίνει πως το τυρί πρέπει να αποτελεί το 40% του βάρους του προϊόντος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης