ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013 – Καθυστέρησαν τα θέματα της Φυσικής


Συνεχίζονται οι πανελλαδικές στην σκιά του λάθους της Δευτέρας. Όπως φαίνεται κάθε χρονιά στις εξετάσεις θα υπάρχουν και τα ανάλογα παρατράγουδα. Μετά τον περσινό σάλο που είχε δημιουργηθεί από τα θέματα της Φυσικής, φέτος το σκηνικό ήρθε να συμπληρώσει ένα λάθος στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας. Ενώ χθες οι υποψήφιοι της Τεχνολογικής και Θετικής Κατεύθυνσης χρειάστηκε να περιμένουν μια ώρα μέχρι να τους δοθούν τα θέματα. Ομαλά κύλησαν τα πράγματα για τους μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.
Λάθος στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας
Σύμφωνα με την μαθηματική εταιρεία υπήρχε λάθος στο τέταρτο θέμα, στο τρίτο ερώτημα. Οι μαθητές εξετάστηκαν στο συγκεκριμένο μάθημα την Δευτέρα 20 Μαϊου. Η ΚΕΕ (Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων) ανακοίνωσε ότι δόθηκε μια ασύμβατη υπόθεση, η οποία όμως δεν επηρεάζει την επίλυση του θέματος. Με οδηγία της προς τα βαθμολογικά κέντρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη και αντικειμενική βαθμολόγηση.

Ο Σολωμός
Σε απόσπασμα από το έργο του Διονύσιου Σολωμού “Ο Κρητικός” εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Διαφορετικό απόσπασμα από το ίδιο έργο είχε “πέσει” το 2011. Τα ερωτήματα που ζητήθηκαν δεν είχαν ιδιαίτερες δυσκολίες, ούτε παγίδες. Γενικότερα χαρακτηρίστηκαν βατά και αναμενόμενα.

Έκρυβε παγίδες
Απαιτητκά και δύσκολα θέματα για καλά διαβασμένους. Όπως τόνισαν οι ειδικοί μέχρι και το τρίτο θέμα ήταν βατά. Όμως το 4ο δεν είχε ζητηθεί μέχρι στιγμής ξανά σε εξετάσεις. Μικρό αναμένεται να είναι το ποσοστό των μαθητών που ανταποκρίθηκε στα ερωτήματα.

Η συνέχεια την Παρασκευή
Με τα μαθήματα της Ιστορίας για τους θεωρητικούς. Την Βιολογία για τους μαθητές της Θετικής και τις Αρχές Οργάνωσης για την Τεχνολογική θα συνεχιστούν οι εξετάσεις την Παρασκευή. Η ώρα έναρξης έχει ορισθεί στις 8:30 το πρωί. Ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης