Η ΠΑΙΔΕΙΑ στην εντατική μέσα στις Πανελλαδικές


Με τη δέσμευση της κυβέρνησης για ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων και με το προεδρείο της ΟΛΜΕ να προϊδεάζει για πορεία ρήξης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έληξε άκαρπη η συνάντηση μεταξύ των εκπαιδευτικών και του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Οι εκπρόσωποι των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης τήρησαν ανυποχώρητη στάση έναντι των αιτημάτων της κυβέρνησης, να αποδεχθούν την αύξηση του ωραρίου απασχόλησης των εκπαιδευτικών κατά δυο ώρες ημερησίως, την απελευθέρωση των μεταθέσεων, αλλά και την απόλυση περίπου 10.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που θα είναι άμεση συνέπεια της αύξησης του ωραρίου.
Έκρυθμη, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, αφού οι καθηγητές δεν πείστηκαν από τα όσα τους είπε ο Υπουργός, κ. Αρβανιτόπουλος, και ετοιμάζονται να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, που θα έχουν αντίκτυπο σε χιλιάδες μαθητές, οι οποίοι θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης