Mε συλλαλητήριο απαντούν στην επιστράτευση οι καθηγητές

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε χθες βράδυ, στον προαύλιο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ζακύνθου, καταγγέλλοντας την απόφαση της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
«Ο αντιδραστικός κατήφορος της καταστολής, απέναντι ακόμα και στη σκέψη για απεργία, είναι επακόλουθο της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.
Τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και του ευρωμονόδρομου, που βυθίζουν τα παιδιά του λαού στον υποσιτισμό, στην αμάθεια και ορθώνουν διαρκώς μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς έχουν το θράσος να μιλούν για προστασία των δικαιωμάτων των μαθητών!
Είναι οι ίδιοι που θέτουν προληπτικά(!) στο γύψο τον αγώνα ενάντια στο Σχολείο ΑΕ, στη λεγόμενη αξιολόγηση και στις χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών που συνεπάγεται. Δάσκαλος σκυφτός κι αμόρφωτος λαός πάνε χέρι – χέρι.
Τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών στροβιλίζουν σαν όρνια πάνω από το πτώμα των όποιων στοιχείων δημόσιας δωρεάν παιδείας έχουν απομείνει. Λασπολογούν σε βάρος των εκπαιδευτικών και θέλουν μαζί με την κυβέρνηση να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό» τονίζει η ΕΛΜΕΖ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης