Από Σεπτέμβρη ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης

kentro-dia-viou-mathhshs
Εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ζακύνθου με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας, προκειμένου να αρχίσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στη Ζάκυνθο. Ο Δήμος Ζακύνθου έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη. Ο Δήμος Ζακύνθου έχει την υποχρέωση να βρει και να διαθέσει τις κτιριακές υποδομές.
Το έργο αφορά την δημιουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης που θα λειτουργεί ως μονάδα εκπαίδευσης ενηλίκων. Θα λειτουργήσουν τριάντα τμήματα με είκοσι άτομα μέγιστο αριθμό εκπαιδευομένων ανά τμήμα. Οι διδακτικές ώρες διαφοροποιούνται ανά θεματική ενότητα (25 ή 50) και οι τομείς εκπαίδευσης αφορούν: α) την οικονομία και την επιχειρηματικότητα (Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα – Διοίκηση Επιχειρήσεων, Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, Επιχειρηματικότητα και Τουριστική – Πολιτιστική Ανάπτυξη, Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Marketing Αγροτικών Προϊόντων, Βιολογικά Προϊόντα: Παραγωγή – Πιστοποίηση – Διάθεση, Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα – e-επιχειρείν, Πράσινη Επιχειρηματικότητα, Συμβουλευτική σταδιοδρομίας), β) τις νέες τεχνολογίες (Επεξεργασία Κειμένου – Διαδίκτυο, Υπολογιστικά Φύλλα – Παρουσιάσεις, Βάσεις Δεδομένων – Εξειδικευμένα θέματα, Δημιουργία Ιστοσελίδας, Ηλεκτρονική εφημερίδα), Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή, Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), γ) την γλώσσα και την επικοινωνία (Ελληνικό Αλφαβητικό σύστημα, Ρωσικά για τον τουρισμό, Κινέζικα για τον τουρισμό, δ) τις κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις (Αποτελεσματική συνεργασία στον εργασιακό χώρο, Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία, Διαχείριση χρόνου, Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία, Αποτελεσματική επικοινωνία με φορείς και υπηρεσίες, Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στην καθημερινή ζωή, ε) τον πολιτισμός και την τέχνη (Αξιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς) και στ) τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (Μετανάστες – Υποστήριξη στην καθημερινή ζωή).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης