Κάθε μέρα χάνεται και ένα χαμόγελο


Ένα παιδί υπολογίζεται πως εξαφανίζεται καθημερινά στην Ελλάδα. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής. Την Πέμπτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το “Χαμόγελο του Παιδιού” στο Ζάππειο Μέγαρο όπου παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 εξαφανίστηκαν 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί.
Το ποσοστό των εξαφανίσεων
Σύμφωνα με τον αστυνόμο Β” Αντώνης Παπαντώνης, από το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων και το Γραφείο Εξαφανίσεων Ατόμων ο μέσος όρος ανεύρεσης των ανηλίκων που έχουν εξαφανιστεί το 2012 και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 ανέρχεται σε 78,4%, ποσοστό που κατά πάσα πιθανότητα είναι μεγαλύτερο. Στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερο το ποσοστό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Παπαντώνης δήλωσε πως τα αίτια εξαφάνισης παιδιών πρώτα είναι τα οικογενειακά. Ενώ 2,5 φορές μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των κοριτσιών που εξαφανίζονται σε σχέση με τα αγόρια.
Copy: http://imerazante.gr/2013/05/27/65308

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης