Τραγική ειρωνεία για το νησί μας


 “Με ανοιχτό το θέμα της αναστολής της λειτουργίας των Μουσείων Σολωμού, Ρώμα και Μεταβυζαντινό, το Κάστρο και το μοναδικό Δημοτικό Μουσείο για τον Γρηγόριο Ξενόπουλο που στηρίζεται στους εθελοντές, πώς μπορούμε να μιλάμε σαν τοπική κοινωνία για Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, όταν είναι σαφές ότι σήμερα αυτά διώκονται;”
Αυτό είναι το δίλημμα που έθεσε κατά την ομιλία της, στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, η Διευθύντρια του Μουσείου Σολωμού Κατερίνα Δεμέτη.
Την εκδήλωση αρχικά χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Ιωάννης Στεφ. Παπαδάτος, όπου αναφέρθηκε στο φετινό θέμα που όρισε το Διεθνές Συμβούλιο των Μουσείων. Είπε χαρακτηριστικά ότι: “η μνήμη είναι ο συνεκτικός κρίκος της κοινωνίας, και ότι χωρίς αυτή, οι λαοί χάνουν την ταυτότητά τους και παρασύρονται σε δρόμους επικίνδυνους. Έτσι το Μουσείο Σολωμού επέλεξε να τιμήσει έναν ποιητή που το έργο του, παρ’ όλο που είναι σημαντικό, είχε μείνει ξεχασμένο από τη νεώτερη γενιά, τον ποιητή Στέφανο Μαρτζώκη, που φέτος συμπληρώνονται τα 100 χρόνια από το θάνατό του”.
Ο ηθοποιός κ. Γιώργος Βούτος διάβασε ποιήματα του Στέφανου Μαρτζώκη και η διευθύντρια του Μουσείου κ. Κατερίνα Δεμέτη, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση για το περιεχόμενο της επετείου, όταν είπε πολύ χαρακτηριστικά ότι δεν επιλέγει να προσεγγίσει φιλολογικά το θέμα, γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά.
Copy:http://imerazante.gr/2013/05/21/64941

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης