Βραβείο στη διάκριση και τη γνώση


Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο το περασμένο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο βραβεύτηκαν μαθητές από γυμνάσια και λύκεια του νησιού μας, που συμμετείχαν σε διάφορους πανελλαδικούς διαγωνισμούς. Στα παιδιά απονεμήθηκε έπαινος και ένα αναμνηστικό βιβλίο που περιέχει φωτογραφίες της παλιάς πόλης. Την απονομή των επαίνων έκανε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, κ. Στέλιος Μποζίκης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές για τις διακρίσεις τους, επεσήμανε πως θεωρείται σημαντικό, μέσα σε περιόδους οικονομικής και αξιακής κρίσης, να αναδεικνύονται οι αξίες της διάθεσης συμμετοχής για την επίτευξη υψηλότερων και απαιτητικών στόχων και να προβάλλεται ευρύτερα το υγιές πρόσωπο της επιτυχίας και της προόδου, διαχέοντας στην κοινωνία θετικά προς μίμηση πρότυπα.
Οι Βραβευθέντες
Βραβεύτηκαν οι μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν: α) στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ιονίων Νήσων, του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου EUROSCOLA 2013: Αντώνιος Βούρτσης και Γενναίος – Αντώνιος Πέττας, από το 1ο ΓΕΛ Ζακύνθου και οι Χαράλαμπος Κάρδαρης, Ιωάννης Κουτουλογένης, Διονύσιος Κακολύρης, Παναγιώτης Μαρίνος και Μαρίνου Άννα από το 2ο ΓΕΛ Ζακύνθου, β) στον 73ο Πανελλήνιο Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», και στο Πανελλαδικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρεία «ΘΑΛΗΣ»: Αθηνά Κοντοσταυλάκη Μαθήτρια της Γ” τάξης 2ου Γυμνασίου Ζακύνθου, Παύλο Σιώζο, μαθητή της Β” τάξης 1ου ΓΕΛ Ζακύνθου και Αικατερίνη Πέττα, Μαθήτρια της Α” τάξης 2ου ΓΕΛ Ζακύνθου, γ) στον Πανελλαδικό ανοικτό διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2013: Αλεξιάδης-Αβούρης Γεώργιος-Ορφέας, Αβτζή Υακίνθη, Βίτσος Ανδρέας, Βίτσος Γεώργιος, Βυθούλκα Ιωάννα, Διακάκη Κωνσταντίνα, Καλαμάκης Κωνσταντίνος, Καλογερία Έλλη, Κολιός Δημήτριος, Λαζάνη Μαριέττα, Μαλτέζου Νικολέτα, Μεχτερίδη Παναγιώτα, Μπουρίνος Ηλίας, Παναγοπούλου Βαρβάρα, Παππάς Μάριος, Πόθου Νικολέττα, Πομόνη Ανδριάννα, Πομόνη Κωνσταντίνα, Στάμου Βασιλική, Τσιατά Σωτηρία από το 1ο Γυμνάσιο Ζακύνθου, δ) σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας: Άννα Γιαννικοπούλου από το 2ο Γυμνάσιο Ζακύνθου, ε) σε Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου: Παναγιώτης Αγαλιανός από το 1ο ΓΕΛ Ζακύνθου και στ) σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό ανακήρυξης Εφήβων Βουλευτών: Ιωάννης Ανδρίτσος από το 1ο ΓΕΛ Ζακύνθου. Επίσης, απονεμήθηκαν συμβολικοί Τιμητικοί Δημοτικοί Έπαινοι: α) στις Διευθύνσεις των Σχολείων των μαθητών (1ο και 2ο Γυμνάσιο, 1ο και 2ο ΓΕΛ) και β) στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και για τις υψηλές επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών της Ζακύνθου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012, τιμώντας έτσι το σύνολο όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού, για το άοκνο ενδιαφέρον και παρεχόμενο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό τους έργο. Τέλος, απονεμήθηκε Τιμητική Συμβολική Πλακέτα στα σχολεία στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο, καθώς και 1ο και 2ο ΓΕΛ.
Στέλιος Μποζίκης, Δήμαρχος
“Νιώθω ότι είναι μια πολύ σημαντική μέρα γιατί σήμερα τιμώνται μαθητές που είχαν αξιόλογες επιδώσεις όχι μόνο σε πανελλαδικό αλλά και σε ευρωπαϊκό. Τα παιδιά πρεσβεύουν μια άλλη Ζάκυνθο. Της παιδείας, του ήθους και των αξιών. Η οποία μας τιμά, αποτελεί παράδειγμα προ μίμηση και μας κάνει περήφανους.”

Copy: http://imerazante.gr/2013/05/20/64860

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης