Βραβείο Λογοτεχνίας σε μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου

Οι διακρίσεις για τους μαθητές του νησιού μας συνεχίζονται. Αυτή την φορά η μαθήτρια του 2ου γυμνασίου Άννα Γιαννικοπούλου κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό λογοτεχνίας. Συμμετείχαν ενενήντα σχολεία από όλη την Ελλάδα ενώ δεν υπήρχε περιορισμός ως προς το θέμα.
Μια ερωτική ιστορία με φόντο την καταστροφή της Σμύρνης έδωσε την πρωτιά στην μικρή συγγραφέα. “Η έμπνευση μου προήλθε από ένα απόσπασμα από τα Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου που κάναμε στο μάθημα της λογοτεχνίας. Και από ένα ντοκιμαντέρ που είδαμε σχετικά με την μικρασιατική καταστροφή. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω μια ιστορία, δύο παιδιών που ερωτεύονται λίγο πριν ξεσπάσει ο διωγμός. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δεν ήξερα αν ήθελα να συμμετέχω. Τρεις μέρες όμως πριν τον διαγωνισμό σκέφτηκα πως πρέπει να το κάνω. Πήρα την απόφαση και στο μάθημα της λογοτεχνίας έγραψα το διήγημα. Χάρηκα πολύ με το βραβείο”, δήλωσε η Άννα Γιαννικοπούλου.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης