Θεμέλιος λίθος για το “Αρετάκειο”

 
Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την ορεινή Ζάκυνθο αφού στις 11πμ θα πραγματοποιηθεί η θεμελίωση ενός καταπληκτικού έργου και αφορά στην ανέγερση ενός σύγχρονου -και από τα ελάχιστα που υπάρχουν σε όλη τη χώρα- σχολείου.
Ένα δημοτικό σχολείο, συνολικού εμβαδόν 2.000 τετραγωνικών μέτρων, που δώρησε στο δήμο ο κ. Νικήτας Αρετάκης, ευεργέτης στη Δημοτική Ενότητα Ελατίων, και θα διαθέτει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια φυσικής και χημείας, καθώς και πολλά μικρά γυμναστήρια.
Μάλιστα, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σχολείου, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, θα προχωρήσει και η κατάργηση-συγχώνευση του εξαθέσιου διδακτηρίου στις Βολίμες και των μονοθέσιων στις περιοχές των Μαριών και των Ορθονιών.
Ο κ. Αρετάκης έχει με δικά του έξοδα συντηρήσει αρκετές εκκλησίες, ενώ δίνει και υποτροφίες σε πολλά παιδιά, προκειμένου να σπουδάσουν.
Παιδιά που θα απολαμβάνουν στο εξής συνθήκες μάθησης που δεν θα υπάρχουν στην πρωτεύουσα του νησιού μας.
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αγκάλιασε και στήριξε ο Δήμος του νησιού μας και σύντομα θα παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.
Copy: http://imerazante.gr/2013/04/26/63888 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης