Τα Ζακυνθινόπουλα συνάντησαν “τον ήλιο του μεσονυκτίου”

“Το νερό είναι ο θησαυρός των νησιών μας” ήταν εκείνο που επιβεβαιώθηκε και πάλι στα πλαίσια της προγραμματισμένης συνάντησης των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των συμμετεχόντων σχολείων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Λόνγκερμπιν του νησιού Zbalbard της Νορβηγίας.
  Θέμα του προγράμματος είναι το νερό και σκοπός του είναι να γνωρίσουν τα παιδιά -χρησιμοποιώντας τη διαθεματική μέθοδο προσέγγισης- το φυσικό αυτό αγαθό και την αναγκαιότητά του για τον άνθρωπο και όλο το ζωικό και φυσικό περιβάλλον.
 Το Νηπιαγωγείο της Λιθακιάς εκπροσωπήθηκε από την Προϊσταμένη και Υπεύθυνη του Προγράμματος Αγγελική Φουρνογεράκη.Τα νησιά Ζβαλμπαρντ είναι τα βορειότερα της γης, στη μέση της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και το Β. Πόλο, στον αρκτικό κύκλο. Μέση θερμοκρασία αυτή την περίοδο -18οC, ενώ δεν υπάρχει νύχτα καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (ο ήλιος του μεσονυχτίου).

Copy: http://imerazante.gr/2013/04/24/63719 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης