Θεμέλιος λίθος για το “Αρετάκειο”

Το νησί μας θα επισκεφθεί στις 26 Απρίλη ο Υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου προκειμένου να θεμελιώσει το “ΑΡΕΤΑΚΕΙΟ” δημοτικό σχολείο που δώρησε στο δήμο ο κ. Νικήτας Αρετάκης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του Δήμου μας με θέμα την “Εξωσχολική Βία και την αντιμετώπισή της”.
Ο κ. Αρετάκης είναι ευεργέτης στη Δημοτική Ενότητα Ελατίων, αφού με δικά του έξοδα έχουν συντηρηθεί αρκετές εκκλησίες, ενώ δίνει και υποτροφίες σε πολλά παιδιά, προκειμένου να σπουδάσουν.
Το νέο σχολείο, συνολικού εμβαδόν 2.000 τετραγωνικών μέτρων, θα διαθέτει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια φυσικής και χημείας, καθώς και πολλά μικρά γυμναστήρια.
Μάλιστα, μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σχολείου, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, θα προχωρήσει και η κατάργηση-συγχώνευση του εξαθέσιου διδακτηρίου στις Βολίμες και των μονοθέσιων στις περιοχές των Μαριών και των Ορθονιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης