ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ “ΝΕΑΡΟΣ ΗΡΩΑΣ 2013”


Η Μαρίνα στα 10 της, είναι μιά πάρα πολύ καλή μαθήτρια της τετάρτης δημοτικού, στο 4θέσιο σχολείο της ορεινής ζώνης. Εκεί στον Αγιο Λέοντα μαζεύονται κάθε πρωί καμμιά σαρανταριά παιδιά – 41 για την ακρίβεια – από την Εξω Χώρα, τον Κοιλιωμενο και τον Αι Λιό.
Η τρίτη και η τετάρτη τάξη έχουν μαζί οκτώ παιδιά (3 αγόρια και 5 κορίτσια ) και ανάμεσά τους η Μαρίνα Μαρίνου που λατρεύει τα μαθηματικά.
Με δύο μεγαλύτερα αδέλφια – τον Μιχάλη και τον Γιάννη – η Μαρίνα μεγαλώνει όπως όλα τα παιδιά της περιοχής. Όμως τούτη την εποχή ξεχώρισε, χωρίς η ίδια να το επιδιώξει, με την πρόταση των δασκάλων της να συμμετάσχει σ” ένα παγκόσμιο οικολογικό πρόγραμμα, που έχει ως στόχο να φυτέψει 100.000.000 δέντρα σ” ολόκληρο τον πλανήτη.
Η αγάπη της Μαρίνας γιά τη φύση και τα ζώα, έγινε ξαφνικά το “εισιτήριο” της για έναν νέο κόσμο με παιδιά από τις πέντε ηπείρους να αποτελούν τους “πρεσβευτές” των χωρών τους σε μιά παγκόσμια προσπάθεια οικολογικής αφύπνισης των συνομηλίκων τους αλλά και των μεγαλύτερων που “ξέχασαν” ότι το περιβάλλον είμαστε εμείς.

Έτσι η Μαρίνα από την Έξω Χώρα βρέθηκε να εκπροσωπεί την Ελλάδα κι όλα τα Ελληνόπουλα και να διεκδικεί τον τίτλο του “νεαρού ήρωα 2013” μαζί με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο συνέδριο για το περιβάλλον που θα γίνει στην Φινλανδία.
Εμείς όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε την υποψηφιοτητά της, ψηφίζοντας μέσω ίντερνετ, στην διεύθυνση “ENO – Youth hero 2013”.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει και η ΕΝΟ, όλα τα παιδιά είναι νικητές. μόνο και μόνο με τη συμμετοχή τους.
Η Έξω Χώρα (με τους 200 κατοίκους), η Ζάκυνθος αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, χρειάζονται παιδιά σαν την Μαρίνα. Μιά μαθήτρια που κάθε πρωί, πρίν μπεί στην τάξη της, ξεχορταριάζει τα φυτά του σχολείου, ποτίζει τα λουλούδια της τάξης της και βάζει φαγητό στα ζωάκια.
Copy: http://imerazante.gr/2013/04/17/63320

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης