ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΜΕΓΑΛΟΒΔΟΜΑΔΟ – Ζήσε το μαζί μας σήμερα


Με αγάπη, μεράκι, διάθεση και μότο “Ζήσε το Ζακυνθινό Μεγαλοβδόμαδο μαζί μας” οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου του νησιού μας πήραν την πρωτοβουλία και εορταστική έμπνευση και ζωντανεύουν το εμπορικό κέντρο της πόλης μας.
Αποφάσισαν να δώσουν την δικιά τους νότα αισιοδοξίας εν μέσω Πασχαλινής περιόδου και έτσι σήμερα το απόγευμα, οι μαθητές του σχολείου θα στήσουν τους πάγκους προσφέροντας νηστίσιμα εδέσματα και σαγκριά, φαναράκια, λαμπάδες και βάγια σε σχήμα σταυρού φιλοτεχνημένα από τους ίδιους. Παράλληλα, υπό τους ήχους κλασσικής μουσικής θα προβάλλεται σε γιγάντια οθόνη βίντεο με τα έθιμα του Ζακυνθινού Μεγαλοβδόμαδου και θα διανέμεται φυλλάδιο με τις εορτές και το τυπικό.
Είναι, αλήθεια, τόσο όμορφο τούτες τις δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά στιγμές να δέχεται κάποιος μηνύματα αισιοδοξίας και εξόδου από τη μιζέρια και την κακοκεφιά από νέους ανθρώπους.
Το “Κυνήγι του σοκολατένιου αυγού”
Η διοργάνωση θα κρύβει εκπλήξεις και καινοτομίες. Μια από αυτές είναι και το “Κυνήγι
του σοκολατένιου αυγού” στα πρότυπα του αντίστοιχου διαγωνισμού του “Χαμένου Θησαυρού”. Σήμερα θα μοιραστούν ερωτήσεις και γρίφοι στις ομάδες που θα υπάρχουν και οι οποίες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 15 μέλη η κάθε μια, ορίζοντας το όνομα και τον αρχηγό της. Ακολούθως και αφού απαντήσουν θα παραδώσουν τα κείμενά τους σε ειδική επιτροπή που θα τα αξιολογήσει. Παράλληλα, οι διαγωνιζόμενοι θα αναζητήσουν τα κρυμμένα αυγά σε διάφορα σημεία της πόλης. Νικήτρια ομάδα θα είναι εκείνη που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς απαντώντας στους γρίφους και τα περισσότερα αυγά. Έπαθλο ένα γιγάντιο σοκολατένιο αυγό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμετοχή σχολείων της πόλης και φροντιστηρίων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης