Ξεκίνησε η διανομή φρούτων στους μαθητές

Δυο χιλιάδες οχτακόσιες χάρτινες συσκευασίες με φρούτα και φρουτοσαλάτες έφθασαν στο νησί μας προκειμένου να μοιραστούν στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά” και σκοπό έχει την προώθηση κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών σε σχολεία μέσω κοινοτικών πόρων, οι οποίοι θα χαθούν σε περίπτωση μη απορρόφησής τους.
Η πρώτη διανομή έγινε προχθές σε όλα τα δημοτικά σχολεία του νησιού μας και τα παιδιά έδειξαν να είναι ενθουσιασμένα από την προσφορά που τους έγινε. Μέχρι τις 15 Ιουνίου οπότε και ολοκληρώνεται το σχολικό έτος θα ακολουθήσουν δυο ακόμη διανομές. Στόχος είναι η ενθάρρυνση των καλών διατροφικών συνηθειών στους νέους. Τα προϊόντα μοιράστηκαν σε κάθε παιδί ξεχωριστά, συσκευασμένα σε ειδικές χάρτινες κασετίνες περιλαμβάνοντας 4 αχλάδια, 1 μήλο, 1πορτοκάλι και 2 φρουτοσαλατες. Όσο για την έτοιμη φρουτοσαλάτα βρίσκονταν μέσα σε φρέσκο ελληνικό χυμό πορτοκαλιού, αλλά και φρούτων. Παράλληλα, διανεμήθηκαν και ειδικές πάνινες τσάντες οι οποίες θα έφεραν το λογότυπο του προγράμματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης