Παραπάνω ώρες στην έδρα για τους καθηγητές

“Οι αλλαγές δεν έχουν σχέση με την κρίση. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι θέλουν να δημιουργήσουν σχολεία επιχειρήσεις. Θέλουν να κάνουν την εκπαίδευση ένα ακριβό εμπόρευμα.” Ήταν η πρώτη δήλωση του προέδρου της ΕΛΜΕΖ κ. Δημήτρη Χονδρού σχετικά με τις αλλαγές που έρχονται από τον Σεπτέμβριο στο ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών. Το υπουργείο στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μείωσης των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών επεξεργάζεται την αύξηση των ωρών διδασκαλίας για να καλύψει τα κενά.
Οι προσλήψεις την επόμενη σχολική χρονιά σε δημοτικά, λύκεια και γυμνάσια δεν θα ξεπεράσουν τις 2.000. Το υπουργείο προσπαθώντας να προλάβει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν προτείνει την αύξηση των ωρών διδασκαλίας κατά δύο ώρες εβδομαδιαίως σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Συνολικά θα προστεθούν οκτώ ώρες το μήνα. Η αύξηση προβλέπεται να εξοικονομήσει 10.000 θέσεων αναπληρωτών. Παράλληλα επεξεργάζεται στοιχεία, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν δικαιολογείται ο αριθμός των εκπαιδευτικών σε σχέση με τον μαθησιακό πληθυσμό.

Copy: http://imerazante.gr/2013/04/16/63224

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης