ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ γνωρίζουν την ιστορία του νησιού μας


Πόλο έλξης για αρκετά σχολεία από όλη την Ελλάδα αποτελεί το νησί μας. Είναι εμφανές ότι στόχος είναι η ενίσχυση του παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα των σχολικών εκδρομών, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται απόκλιση από τους εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Με στόχο να τονωθεί ο τουρισμός στο νησί και σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης, τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφερειακή Ενότητα με στοχευμένες ενέργειές τους έχουν στραφεί σε μια καινούργια και άγνωστη για το νησί, έως σήμερα, τουριστική αγορά.
Για την προσέλκυση του μαθητικού τουρισμού απέστειλαν επιστολή συνοδευόμενη από σχετικό φυλλάδιο σε όλα τα σχολεία της χώρας, στην οποία επισημαίνονται εκτός άλλων τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού και ιδιαίτερα αυτά που παρουσιάζουν εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.
Οι καρποί των προσπαθειών τους έχουν ήδη αρχίσει να ανθίζουν αφού έχουν ανταποκριθεί αρκετά σχολεία τόσο από την Αττική, όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα και αναμένεται να επισκεφτούν τη Ζάκυνθο τον Απρίλιο.

Ποδαρικό με τα Βριλήσσια Στα πλαίσια αυτά επίσκεψη στο Δημαρχείο πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Βριλησσίων, όπου και τους υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού και Νεολαίας Άκης Λαδικός και ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Κολύρης.
Οι μαθητές που επέλεξαν το νησί μας για την φετινή σχολική τους εκδρομή, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έθεσαν πολλές ερωτήσεις αναφορικά με την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική.
Άμεση ήταν η ανταπόκριση των κ.κ. Λαδικού και Κολύρη που αναφέρθηκαν στην ιστορία του τόπου, στις τέχνες, στον πολιτισμό, στις σημαντικές προσωπικότητες που κατάγονται από τη Ζάκυνθο, τους πρότειναν μέρη για να επισκεφθούν και τους κάλεσαν να ξαναεπισκεφθούν το νησί στο μέλλον. Στο τέλος, τους προσέφεραν ως αναμνηστικό δώρο γκραβούρες που απεικονίζουν την προσεισμική Ζάκυνθο. Βέβαια οι επισκέψεις μαθητών δεν τελειώνουν εδώ αφού έπεται και εκείνη του 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω.

Copy: http://imerazante.gr/2013/04/08/62778

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης