Το σχέδιο “Αθηνά” εξυπηρετεί μικροπολιτικά παιχνίδια


 “Μία Σχολή σε κάθε Νησί με δύο τμήματα” ήταν και παραμένει η θέση της πρώην Προϊσταμένης του Τμήματος Τεχνολογιών Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Δώρας Παπαδάτου. Θέση που καθίσταται εξαιρετικά επίκαιρη με τα δεδομένα που έχουν σήμερα δημιουργηθεί, δηλαδή την εμμονή του Υπουργείου για συγχώνευση τμημάτων και τη δημιουργία κατευθύνσεων, που κατοχυρώθηκε νομικά, με την προσθήκη σχετικής ρύθμισης που εγκυμονεί κινδύνους για το κεκτημένο της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.
Μας… εξαφανίζουν
Προφανές είναι κατά κοινή ομολογία ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το “Αθηνά” δεν διαμορφώνεται με επιστημονικά, ακαδημαϊκά, αξιολογικά, χωροταξικά κριτήρια, αλλά με μικροπολιτικά παιχνίδια. Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Παπαδάτου με δηλώσεις της στην εφημερίδα μας καλεί κάθε εμπλεκόμενο να ξανασκεφθεί το θέμα, με γνώμονα πάντα την παραμονή στο νησί μας και των δύο τμημάτων. “Πρέπει λοιπόν σοβαρά να αναρωτηθούμε γιατί δεν έγινε στη Ζάκυνθο το ίδιο που έγινε σε άλλες περιοχές, να συγχωνευθούν τα δύο τμήματα και να δημιουργηθούν αντίστοιχες κατευθύνσεις. Αντιθέτως, η δεύτερη εκδοχή του σχεδίου εξαφανίζει εντελώς το τμήμα “Συντήρησης” και περιορίζει το γνωστικό επιστημονικό πεδίο του τμήματος “Περιβάλλοντος”.
Ιδιοτελή συμφέροντα
Η κ. Παπαδάτου καλεί την τοπική κοινωνία και τους παράγοντες του νησιού να αντιληφθούν “τα συμφέροντα που παίζονται σε βάρος του ΤΕΙ και να συνταχθούν στην επιδίωξη της κατοχύρωσης των επιστημονικών πεδίων και των δύο τμημάτων, που εκτός από την ίδια που τα σχεδίασε, όλοι αποδέχονται ότι είναι καινοτόμα και προσιδιάζουν με τη φυσιογνωμία της Ζακύνθου”.

Copy:http://imerazante.gr/2013/04/04/62574

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο βροντοφώναξε «ΟΧΙ στον πόλεμο, ΝΑΙ στην ελευθερία των λαών - Ειρήνη για όλα τα παιδιά του κόσμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛ.ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - για το άνοιγμα των σχολείων με έξαρση covid και γρίπης